Kennisrijke thema's

GO! is thematisch onderwijs waarbij kennis en verwondering centraal staan. Met GO! worden de leerlingen ondergedompeld in kennisrijke thema's boordevol rijke teksten en prikkelende vragen.

Kennisrijke themas
Kennisrijke thema's
Rijke teksten
Kerndoelen borgen
Schoolbreed samenwerken

Kennisgerichte thema's

Waar kennis en verwondering samenkomen

Bij GO! geloven we in het aanbieden van rijke, kennisgerichte thema's die de natuurlijke nieuwsgierigheid van kinderen prikkelen en hun begrip van de wereld verdiepen.

GO! is ontworpen om niet alleen fundamentele kennis over te dragen, maar ook om een gevoel van verwondering en ontdekking te voeden.

Kennisrijke thema's van groep 1 t/m 8

 

Bouwstenen voor begrip

Door onze focus op een gedegen algemene kennisbasis, zorgen we ervoor dat elk kind de kans krijgt om te groeien en te bloeien. Deze kennisbasis is de springplank voor verdere persoonlijke en academische ontwikkeling, waarbij kinderen leren om informatie te verwerken, vragen te stellen, en hun eigen leerproces vorm te geven.

Kennisrijke thema's van groep 1 t/m 8

 

Rijke thematische teksten

GO! gaat verder dan alleen thematische verkenning. Wij bieden een rijke leesomgeving, gevuld met rijke teksten die naadloos aansluiten bij onze thema's. Deze rijke en close reading teksten zijn zorgvuldig geselecteerd om zowel de verbeelding te stimuleren als kritisch denkvermogen te ontwikkelen. Ze vormen een cruciale schakel in het versterken van de gezamenlijke woordenschat en taalvaardigheden van leerlingen, essentieel voor begrijpend lezen, spreken en schrijven. 

Van 'leren lezen' naar ‘lezen om te leren’

 

Rijke leesomgeving

Bij GO! hechten we veel waarde aan leesplezier. Bij elk thema zijn daarom passende fictie en non-fictie boeken, rijke teksten en close reading teksten te vinden. Voor de kleuters is een grote hoeveelheid prentenboeken per thema beschikbaar. Wil je boeken laten voorlezen? Dat kan allemaal met GO! 

 

Passende Internetbronnen

Internetbronnen die afgestemd zijn op het leesniveau van basisschoolleerlingen!

Thematische Boeken

Dieper in elk thema duiken met de thematische boeken in GO!

Rijke Teksten

Verrijk je lessen met GO!'s rijke teksten die naadloos aansluiten bij elk thema!