Digitale Geletterdheid is een venster naar de toekomst

Van het ontwarren van de digitale wereld tot het begrijpen van online veiligheid, van het creëren van virtuele kunst tot het ontdekken van de geheimen achter zoekmachines; elke facet van digitale geletterdheid wordt verkend in groep 1 t/m 8.

online-library-e-books-web-site-laptop-3d-render-style-ai-generated
Kennisrijke thema's
Lezen in samenhang
Plezier in lezen
Authentieke teksten

Digitale geletterdheid

Binnen de unieke, kennisrijke thema's van GO! wordt digitale geletterdheid niet als een opzichzelfstaand vak beschouwd, maar als een integraal onderdeel van elke leerervaring.

Wanneer leerlingen duiken in de mysteries van oude beschavingen, gebruiken ze digitale tools om historische kaarten te verkennen en virtuele museumtours te ondernemen. Tijdens onze ontdekkingsreizen naar verre planeten in het thema ruimte, gaan de leerlingen aan de slag met het bouwen van hun eigen planeten in Minecraft.

digitale

Verbanden tussen vakken

Digitale geletterdheid in samenhang met burgerschap

In het thema "Vieren en Herdenken", waarbij we stilstaan bij belangrijke momenten, feestdagen en herdenkingen uit verschillende culturen en periodes, krijgt digitale geletterdheid een extra dimensie. Dit thema biedt een unieke kans voor leerlingen om dieper in te gaan op het concept van online identiteit en de essentiële vaardigheden van mediawijsheid.

 

Rijke leesomgeving

Bij elk thema zijn passende boeken, bronnen en rijke teksten te vinden voor leerlingen van 4 tot 14 jaar. Voor de kleuters is een grote hoeveelheid prentenboeken te vinden. Wil je boeken laten voorlezen? Dat kan allemaal met GO! 

Passende Internetbronnen

Internetbronnen die afgestemd zijn op het leesniveau van basisschoolleerlingen!

Thematische Boeken

Dieper in elk thema duiken met de thematische boeken in GO!

Rijke Teksten

Verrijk je lessen met GO!'s rijke teksten die naadloos aansluiten bij elk thema!