Wereldoriëntatie is meer dan alleen een vak

Hoe ontstaan vulkanen? Wat is het geheim van de oude Inca's? Van de weidse savannes in Afrika tot de bevroren landschappen van Antarctica, van het kleurrijke India tot het mysterieuze Amazonewoud; elk continent en cultuur wordt verkend in groep 1 t/m 8. Jouw kind duikt in het heden en verleden van onze planeet. Neem je leerlingen mee op een fascinerende ontdekkingstocht waarbij elk hoekje van de wereld tot leven komt! 

book7
Kennisrijke thema's
Lezen in samenhang
Plezier in lezen
Authentieke teksten
Wereldoriëntatie van groep 1 t/m groep 8

Wereldoriëntatie in samenhang

Bij GO! wordt wereldoriëntatie op een unieke en geïntegreerde manier benaderd, waarbij de nadruk ligt op het ontwikkelen van een brede algemene ontwikkeling. De vakken geschiedenis, aardrijkskunde, biologie, natuur & techniek staan in GO! niet los staan van elkaar, maar worden telkens geïntegreerd én in samenhang aangeboden.  

Met GO! zijn lezen en wereldoriëntatie altijd met elkaar verbonden. Hierdoor zijn leerlingen direct meer gemotiveerd.


Wereldoriëntatie methode met GO!

Het belang van een brede algemene ontwikkeling

Al vanaf groep 1 maken leerlingen bij GO! kennis met de fascinerende aspecten van wereldoriëntatie. Dit vroege begin zorgt ervoor dat kinderen al op jonge leeftijd beginnen met het opbouwen van hun algemene kennis, wat de basis vormt voor hun latere onderwijs. Het leren over de wereld wordt aangepast aan hun ontwikkelingsniveau, waardoor zelfs de jongste leerlingen betrokken en geïnteresseerd blijven.

Verbanden tussen vakken

Kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden

GO!'s benadering van wereldoriëntatie moedigt leerlingen aan om verbanden te leggen tussen de verschillende wereldoriëntatie vakken. Dit interdisciplinaire leren verrijkt niet alleen hun kennis, maar ontwikkelt ook kritisch denken en probleemoplossende vaardigheden. De integratie van vakgebieden maakt het leren dynamischer en relevanter.

 

Kennisopbouw

Natuur, culturen en historische gebeurtenissen

In de praktijk betekent wereldoriëntatie in GO! dat leerlingen leren over de natuur, culturen, historische gebeurtenissen en actuele maatschappelijke thema's, waardoor ze een goed begrip van de wereld ontwikkelen. De interactieve lessen brengen de wereld om hen heen tot leven brengen. 

Meer dan alleen een vak

Dieper begrip en bredere perspectieven

Wereldoriëntatie in GO! is meer dan alleen een vak; het is een essentieel onderdeel van de algemene ontwikkeling van een kind. Door leerlingen al vanaf jonge leeftijd kennis te laten maken met de wereld, bereiden we ze voor op een leven van leren, ontdekken en bijdragen aan een steeds veranderende wereld

 

Geschiedenis tijdlijn

Historische gebeurtenissen in een context

De GO! geschiedenis tijdlijn hangt in elke klas en speelt een belangrijke rol in het onderwijsproces. Deze tijdlijn helpt leerlingen om historische gebeurtenissen in een context te plaatsen en geeft inzicht in hoe deze gebeurtenissen de wereld hebben gevormd waarin we vandaag leven. Het biedt een visueel en chronologisch overzicht dat essentieel is voor het begrijpen van zowel het verleden als het heden.

Rijke leesomgeving

Bij elk thema zijn passende boeken, bronnen en rijke teksten te vinden voor leerlingen van 4 tot 14 jaar. Voor de kleuters is een grote hoeveelheid prentenboeken te vinden. Wil je boeken laten voorlezen? Dat kan allemaal met GO! 

Passende Internetbronnen

Internetbronnen die afgestemd zijn op het leesniveau van basisschoolleerlingen!

Thematische Boeken

Dieper in elk thema duiken met de thematische boeken in GO!

Rijke Teksten

Verrijk je lessen met GO!'s rijke teksten die naadloos aansluiten bij elk thema!