Kunst en Cultuur verrijkt je kijk op de wereld

Met de rijke teksten in GO! krijgen leerlingen niet alleen een beter tekstbegrip, maar vooral ook meer plezier in lezen!

28748
Kennisrijke thema's
Lezen in samenhang
Plezier in lezen
Authentieke teksten
Een ontdekkingsreis vol creativiteit en zelfexpressie

Kunst en Cultuur

Bij GO! transformeren we kunst en cultuur in een ontdekkingsreis vol creativiteit en zelfexpressie. Leerlingen van groep 1 t/m groep 8 maken kennis met de rijke wereld van kunst en cultureel erfgoed. Wij geloven dat kunst niet alleen een vak is, maar een essentieel onderdeel van de algemene ontwikkeling van kinderen.

Kunst en Cultuur met GO! helpt leerlingen hun creatieve potentieel te ontdekken en te ontwikkelen!


Van traditionele beeldende kunst tot moderne digitale media, GO! biedt leerlingen een breed scala aan artistieke ervaringen. Kinderen verkennen schilderen, beeldhouwen, theater, muziek, dans, en meer, waarbij we de creativiteit en artistieke vaardigheden van elke leerling stimuleren.

Kunst en Cultuur bij GO! gaat verder dan alleen het maken van kunst; het is ook een verkenning van verschillende culturen en hun artistieke expressies. We moedigen leerlingen aan om culturele diversiteit te waarderen en te begrijpen, wat bijdraagt aan hun ontwikkeling als wereldburgers.

Kunst en Cultuur worden bij GO! geïntegreerd met andere vakgebieden. Door kunst te combineren met de vakken zoals taal, wetenschap en techniek en wereldoriëntatie, krijgen leerlingen een holistisch beeld van de wereld en leren ze de rol van kunst in verschillende culturen en tijdperken waarderen.

Kunstprojecten bij GO! zijn vaak collaboratief, waarbij leerlingen leren samenwerken en hun ideeën delen. Dit bevordert teamwork en respect voor de perspectieven van anderen.

Kunst onderbouw-1
Kunst en burgerschap-1
Kunst kleuters-1

Rijke leesomgeving

Bij elk thema zijn passende boeken, bronnen en rijke teksten te vinden voor leerlingen van 4 tot 14 jaar. Voor de kleuters is een grote hoeveelheid prentenboeken te vinden. Wil je boeken laten voorlezen? Dat kan allemaal met GO! 

Passende Internetbronnen

Internetbronnen die afgestemd zijn op het leesniveau van basisschoolleerlingen!

Thematische Boeken

Dieper in elk thema duiken met de thematische boeken in GO!

Rijke Teksten

Verrijk je lessen met GO!'s rijke teksten die naadloos aansluiten bij elk thema!