Wetenschap en Techniek

Met GO! is wetenschap en techniek een spannend avontuur! Leerlingen van groep 1 t/ 8 worden elke actief betrokken worden bij het ontdekken, onderzoeken en begrijpen van de wereld om hen heen. 

Wetenschap en techniek klas
Kennisrijke thema's
Lezen in samenhang
Plezier in lezen
Authentieke teksten
Wetenschap en Techniek met GO!

Ontdekken, Onderzoeken en Ontwerpen

Bij GO! benaderen we wetenschap en techniek als een spannend avontuur, waarbij leerlingen van elke leeftijdsgroep actief betrokken worden bij het ontdekken en begrijpen van de wereld om hen heen. Vanaf de kleuters worden leerlingen ondergedompeld in een wereld van wetenschap en techniek.

Van eenvoudige proefjes in de kleuterklas tot complexe breinkrakers in de bovenbouw.  Leerlingen nemen deel aan diverse activiteiten, waarmee ze niet alleen wetenschappelijke en technische vaardigheden ontwikkelen, maar ook leren over het belang van nauwkeurigheid, observatie en kritisch denken.


Bij GO! is wetenschap en techniek niet geïsoleerd van andere vakken. We integreren wetenschap en techniek in alle kennisrijke thema's en alle vakken  zoals wereldoriëntatie en burgerschap, waardoor leerlingen de verbindingen tussen verschillende vakgebieden kunnen zien en begrijpen.

In een wereld waar technologie snel verandert, bereidt GO! leerlingen voor op de toekomst. We introduceren de nieuwste technologieën en leren de kinderen over het belang van innovatie en aanpassingsvermogen in een steeds veranderende wereld.

Samenwerking is essentieel in wetenschap en techniek. Leerlingen werken samen aan opdrachten, waarbij ze leren om samen problemen op te lossen, ideeën te delen en te leren van elkaar.

GO! Geïntegreerd Onderwijs

"Wetenschap is de basis om de gebeurtenissen om ons heen te begrijpen."

Rijke leesomgeving

Bij elk thema zijn passende boeken, bronnen en rijke teksten te vinden voor leerlingen van 4 tot 14 jaar. Voor de kleuters is een grote hoeveelheid prentenboeken te vinden. Wil je boeken laten voorlezen? Dat kan allemaal met GO! 

Passende Internetbronnen

Internetbronnen die afgestemd zijn op het leesniveau van basisschoolleerlingen!

Thematische Boeken

Dieper in elk thema duiken met de thematische boeken in GO!

Rijke Teksten

Verrijk je lessen met GO!'s rijke teksten die naadloos aansluiten bij elk thema!