Topografie is een ontdekkingsreis over de kaart van onze wereld

Hoe navigeer je over de globe zonder verdwaald te raken in een zee van feiten? Wat maakt een stad de hoofdstad? Van de uitgestrekte woestijnen tot de bruisende metropolen, van de kronkelende rivieren tot de majestueuze bergen; elk aspect van onze aarde wordt verkend in groep 1 t/m 8. Bij GO! leren we kinderen niet alleen over plaatsen, maar ook over de verhalen en vragen die deze plekken bijzonder maken.

online-library-e-books-web-site-laptop-3d-render-style-ai-generated
Kennisrijke thema's
Lezen in samenhang
Plezier in lezen
Authentieke teksten

Topografie

Bij GO! benaderen we kennisopbouw vanuit een doorgaande leerlijn van groep 1 t/m 8, waarbij elk thema zorgvuldig ontworpen is om zowel te verbreden als te verdiepen.

We geloven in het leggen van een solide basis waarop voortgebouwd wordt met elke stap, waardoor leerlingen een rijk en gelaagd begrip van de wereld om hen heen ontwikkelen. In dit leerproces is topografie naadloos verweven in alle thema's. Niet als losstaande feiten om uit het hoofd te leren, maar als een levendige, continue ontdekkingsreis.

Bij GO! leren we kinderen niet alleen over plaatsen, maar ook over de verhalen en vragen die deze plekken bijzonder maken.

colorful-cities-countries-map

Mental map van de wereld

Hoe navigeer je over de globe zonder verdwaald te raken in een zee van feiten? Wat maakt een stad de hoofdstad?

In plaats van puur en alleen feiten uit het hoofd te leren, zoals "Wat is de hoofdstad van Nederland?", geven we kinderen een visuele 'mental map' van de wereld.

We nodigen ze uit om nieuwsgierig te zijn en vragen te stellen die dieper graven: "Waarom is Amsterdam onze hoofdstad?". Deze benadering prikkelt niet alleen de nieuwsgierigheid van kinderen, maar helpt hen ook de complexe sociale, historische en geografische verbanden te begrijpen die onze wereld vormgeven.

Vraaggestuurde benadering

Door deze vraaggestuurde benadering plaatsen kinderen Amsterdam niet alleen op de kaart van Nederland; ze verrijken hun mental map met alles wat ze vinden tijdens hun zoektocht naar het antwoord

Ze ontdekken de rijke geschiedenis, de unieke cultuur, en de geografische bijzonderheden die Amsterdam tot de gekozen hoofdstad maken. Zo bouwen we bij GO! aan een diepgaand begrip van topografie, niet als een lijst van namen en plaatsen, maar als een levendige, interactieve kaart vol verhalen en ontdekkingen. 

Vragen stellen

Rijke leesomgeving

Bij elk thema zijn passende boeken, bronnen en rijke teksten te vinden voor leerlingen van 4 tot 14 jaar. Voor de kleuters is een grote hoeveelheid prentenboeken te vinden. Wil je boeken laten voorlezen? Dat kan allemaal met GO! 

Passende Internetbronnen

Internetbronnen die afgestemd zijn op het leesniveau van basisschoolleerlingen!

Thematische Boeken

Dieper in elk thema duiken met de thematische boeken in GO!

Rijke Teksten

Verrijk je lessen met GO!'s rijke teksten die naadloos aansluiten bij elk thema!